Biskvitne kocke s sadjem

Klasika. 
Sladko.
Sočno.
Biskvit in sadje. 
Poletno. 
Da, tudi poleti vklopim pečico. 



Rabiš 4 jajca, ki jih z miskerjem penasto umešaš, 1 + 1/2 kapučino šalčke sladkorja, 1 šalčko mleka, 1 šalčko olja, 2 in 1/2 šalčke gladke moke, pecilni prašek, vanili sladkor, mlete lešnike ali orehe ali mandlje. V mojo kapučino šalčko gre 300 ml, za lažjo predstavo. 
Namesto navadnega sladkorja lahko uporabiš kokosov sladkor ali med. 



Torej, mera ti je kapučino šalčka, sestavine dodajaš po napisanem vrstnem redu in ves čas miksaš. Zmes zliješ v pekač, vanjo potopiš poljubno sadje - borovnice, maline, breskve, slive, marelice, jagode, gozdne sadeže, jabolka, hruške. Lahko dodaš tudi pest brusnic ali rozin, nariban olupek pomaranče ali limone, čokoladni čips. 



Pečico vklopiš na 200°, naj se dobro segreje in pečeš 20-30 minut, odvisno od pečice. 




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Muffini

Zakaj se pozabite smejati?

Pita sirnica