Zakaj jaz? Zakaj sebe? Če je pa lažje druge ...

... ali ko nesmisel dobi smisel. 😊 Kakor vam je ljubše.

Zmorem. Znam bolje. Želim bolje. Zase in za druge.

(opozorilo pred branjem … ne odnehaj, kot za šolskimi knjigami, beri do konca … kar se ti trenutno zdi brez povezave, bo na koncu dobilo smisel … pri nobeni knjigi nisi mogel priti do zaključka, če je nisi prebral do konca!)

Ko se slabi dnevi nabirajo eden za drugim, začni analizirati vzrok(e) za to. Prvo, kar se moramo zavedati je, da na vse v življenju nimamo vpliva. Včasih se moraš prepustiti življenjskemu toku. Dobre in slabe stvari se dogajajo z razlogom, poukom in nas krepijo. Seveda, dobre in slabe, oboje.

Že cel teden analiziram, kako zmorem na mnogih področjih več, kot se zavedam. Kako je bilo zadnjih par let mojega življenja lepo turbulentnih. Iz najslabše situacije znam potegniti dobro. Seveda traja, ampak razumem dogajanja. Znam najti odgovor na vprašalnico ZAKAJ, ki si jo ljudje radi postavljamo!

Današnje obvestilo na fb me je opomnilo, kako dolga pot je za mano, nama. Moja, najina. Sestrska.💓 Bilo je tistega 23. januarja … ko sem stopila pred ogledalo, nezadovoljna, brez energije in se odločila, da stopim še na tehtnico … šok … pa saj jaz tehtam za enega ''ornk'' moškega. Change it Nina, change it! Pa sem, tudi sestra je, skupaj sva. In danes, ko naju pogledam si rečem bravo, to zmorejo močni, borbeni … to zmorejo karakterji! Pa ne gre za samohvalo, kot je tudi kdaj kdo mislil. Občutim zadovoljstvo in ponos. To je moje psihe in telesa uspeh. Iz konfekcijske št. 46 priti na konfekcijsko št. 38 … iz debelosti v zdrave obline/telo … od zavračanja do sprejetja. Kaj vam hočem povedat, na to nezadovoljstvo imate vpliv, vse karte so v vaših rokah, vprašanje je samo, če boste premagali sebe. Tu gre samo za vas, ne spreminjajte se zaradi drugih oz. da drugim dokažete česa ste zmožni … to naredite zase. Vam povem kdaj … ko ugotovite, da večino časa preležite/presedite, ko ugotovite, da nase ''navlačite'' oblačila, da kaj zakrijete oz. da vas naredijo ožje … ko ugotovite, da ste se postavili v vlogo žrtve in da se smilite samemu sebi … ko ugotovite, da ste polni izgovorov tipa šport ni zame, to hrano težko pojem, nimam časa za to in ono … bla, bla. Če česa ne prenesem so izgovori.

Evo, pa lahko grem k naslednji temi, h kateri me spodbudi beseda izgovori. Če si poln izgovorov do sebe, potem si ali pa boš kmalu tudi do drugih. Kaj me moti? Občasna prijateljevanja. Občasni pozdravi. Občasni klici/sporočila. Naj vam povem kako delujem. Vsakogar, ki poznam pozdravim. Ni mi še odpadel jezik … se pa držim pravila poimenovanega ''2 pozdrava – 2 NE pozdrava''. Tisto 1x te pozdravim, spet 3x vmes ne in pol spet 2x da pri men ne vžge. Ali se poznamo ali pa ne. Veste koliko energije si pri tem človek prihrani. Aja, še to … se srečamo v trgovini in dobim pod nos izjavo ''pa kje si ti, lahko bi kaj poklicala'' … srce drago, če me pogrešaš pokliči, napiši … če so najini odnosi korektni slobodno se javi. Ne grizem, ne jem … uživam v družbi, če je seveda le ta prijetna. Aha, tudi to … instagram in facebook prijateljstva. To je samo napis na socialnem omrežju … beseda prijateljstvo ima težo in vrednost. Če se v življenju, realnem ne virtualnem, lepo gledate, razumete, pozdravljate in odzdravljate, potem ne vidim nič spornega, da vaši profili sodelujejo. Če pa tega ni, pa pomeni da se realen in virtualen svet ne ujemata in je čas za spremembe, odhode, premike, umike. Seveda, ti so tihi, z odpustitvijo, če je ta potrebna. In v virtualnem in v realnem življenju so umiki potrebni. Zato, ker se energije vseh nas pač ne morejo poklopit. Vsakdo nam ne paše in mi ne njemu. Ampak, naredite umik in ne ''lajajte''. Umik je zrela odločitev, ne pokvari vsega z nepotrebnim govoričenjem. Da mi ne bo kdo zameril na besedi ''lajajte'' … dovolila sem si jo uporabit, ker se v pogovornem jeziku pogosto uporablja, pa še za to, ker gojim najvišjo stopnjo spoštovanja do psov.

Ne lomite ljudem krila, sanj … ne ubijajte in trošite njihovo voljo,  moč, energijo. Začnite druge obdajati s svojo dobro energijo in dobro se vam bo vračalo. Ne ubijajte ljubezni okrog sebe. Mi smo rojeni, da ljubimo in smo ljubljeni. Hrani svojo dušo in lažje boš nahranil/a tujo. Ne išči vedno česar nimaš, zahvali se za kar imaš. Ob slabih, stresnih, jeznih momentih se prvo za kratek čas umakni ali
celo prespi zadevo, potem pa najdi svoj vir energije in se napajaj. Impulzivnost ne vodi nikamor. To vam iz izkušenj povem, jaz sem rojeni živac in emotivac. Ampak, ko zadušiš ta živac, ki ti sedi na desni rami in pustiš, da zraste emotivac na levi rami, potem se v življenju vzpenjaš k vrhu. Dovoliš, da raste ljubezen, širiš ljubezen in dobre vibracije, dušiš jezo, jo krotiš. Še vedno se najdejo ovire, ampak te postajajo zate ''mala malica''. Ne kritizirajte prvo, naučite se dajati pohvale ali pa konstruktivne kritike … če ste sami negativno nastrojeni do soljudi, tudi oni iz vas ne morejo potegniti nič dobrega. Označijo vas na isti način, kot ste jih vi. Prehitro, slabo, brez podlage. Komunicirajte, pogovarjajte se, bodite iskreni. Ne igrajte se z ognjem, spletkami, grdimi besedami, ker boste izgubili stabilno okolje … to pa človek rabi za lepo, mirno življenje. Kar daš to dobiš, kar zračiš to privlačiš. Mogoče ti kratek čas uspeva, da delaš slabo in prejemaš dobro … ampak, zavedaj se, da te življenje preizkuša … daje ti čas, da se spametuješ, popraviš … če tega ne izkoristiš, te kaj kmalu doleti kazen od zgoraj. Višja sila ni natakar, ki takoj izstavi račun … ta zbira račune in ob preliti kaplji čez rob naplača. 

In če želiš vse te spremembe, začni pri sebi. Ne spreminjaj drugih! Spremeni sebe! Upam, da sem zgoraj z dvema banalnima primeroma, ki kao veze nimata, uspela prikazati, kako spremeniti sebe. Kako spremeniti svojo zunanjost ali notranjost, prvenstveno zase in v drugem planu, da pozitivno vplivaš na druge in daš najboljši del sebe drugim. Situacije, na katere pa nimaš vpliva prepusti naravi, življenju, usodi, višji sili … v karkoli od tega verjameš. Tu pa res velja star pregovor ''pusti času čas''. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Muffini

Zakaj se pozabite smejati?

Pita sirnica