Eat less sugar ... you're sweet enough already.

Po slanih receptih pridejo na vrsto še sladki. Naravno sladki in zdravi. Dnevno se nam v misli prikrade nekaj sladkega, a poseganje po kupljenih proizvodih pripelje do tega, da ne znamo reči NE. To je namen te industrije - naj potrošnik postane odvisnik in polni žepe nam ter farmaciji. NE hvala. 
... in se bo našel kdo, z izjavo: ''si nora, saj nimam časa za pripravo''. Imaš! Zavisi od tebe ... prioritete! 

1. Veganske palačinke z medom in sadjem




priprava: 15 min
porcije: 2
količina: 6-8 palačink

*pol skodelice moke po želji, *pol skodelice drobno mletih ovsenih kosmičev, *1 ČŽ kokosovega sladkorja, *2 ČŽ pecilnega praška, *mini ščepec soli, *1 skodelica ovsenega mleka, *2 ČŽ kokosovega olja (v tekočem stanju); 

V posodo združiš vse sestavine, prvo suhe, nato dodajaš mokre. Vse skupaj dobro premešaš, z metlico ali lopatko. Jaz po navadi z metlico, da se znebim vseh možnih grudic. Pomaga že, če prej moko in pecilni prašek preseješ (skozi cedilo). Dobljena zmes naj bo gladka in ravno tako gosta, kot pri navadnih palačinkah. 
V ponev daš malo kokosovega olja in vliješ zmes. Pomagaš si lahko na več načinov - z žlico, z manjšo zajemalko, z dresirno vrečko, merilnimi posodicami/žličkami, itd. Palačinko pečeš na rahlem ognju, približno 2-3 min na vsaki strani. 
Če ne uspeš vliti popolnega kroga, si lahko kasneje pri že pečeni palačinki pomagaš s kozarcem, da dobiš popoln krog. 
Iz dobljenih palačink narediš stolp - palačinka, premaz z medom, banana, palačinka, premaz z medom, banana, ... glede sadja oz. nadeva je izbira čisto tvoja. 

2. Avokadov mousse 

200 ml ovsenega mleka, 1 banana, 1/2 avokada, 1 ČŽ 100% kakava, 1 JŽ chia semen in nastrgan kokos; lahko dodaš tudi ovsene kosmiče; vse razen kokosa daš v blender, dobljeno zmes daš v skledico in jo postaviš v hladilnik, vsaj za uro, najbolje čez noč. 
Recept moje sestre. 💓


  

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Muffini

Zakaj se pozabite smejati?

Pita sirnica