People who love to eat are always the best people.

💓💓

... najbolj okusna hrana ima največ kalorij. Sem se strinjala, nekoč, dokler nisem sama pričela z odkrivanjem kombinacij, dnevnim kuhanjem/peko, paziti kaj vnašam v svoje telo.
Glede na to, da sem z razlogom slab uporabnik kozmetičnih izdelkov (če jih uporabljam pazim kaj kupim, sestava!!), pazim tudi kaj vnesem v svoje telo. Nihče od nas ni 100 % pri tem, a trudim se doseči vsaj 70 %, ker v tem telesu bom živela še dolgo. 👍👄

... naj z vami delim par idej za kosilo ... zdravo kosilo.
xoxo



Korenček, avokado, čičerika, ajdova kaša, špinača (obarjena in prepražena na kokosovem olju ter česnu), brokoli, svinjina, natrgan piščanec, balzamičen kis in 1 žlica kisle smetane. 



Pasta. Res sem pasta lover. Ni problem v testeninah, problem je v tem s čim jih preliješ, kombiniraš. Čist simple, kot pri kruhu! V blender sem dala polovičko avokada, čičeriko, brokoli, špinačo (obarjeno), česen in ovseno mleko...gostoto z ovsenim mlekom določaš sam/a. 
Skuhaš testenine, nanje daš omako, koščke tune, naribaš sir in dodaš rukolo. Obožujem rukolo, moj favorit. 😍



 Solatni krožnik ... ogromno rukole, tuna, trdo kuhano jajce, dva manjša krompirja (narežeš ju na tanke rezine, začimbe dodaš po želji in pečeš na 200 stopinj, med 30-35 min...če so rezine tanke, je krompir hitro pečen) in balzamičen kis.



Piščančji prsni file...mariniraš (sol, rdeča paprika, poper, med, olivno olje, limonin sok, timijan), pustiš, da meso vpije marinado. Skuhaš polento (mere so: 1 skodelica koruznega zdroba, 2 skodelici vode in 1 skodelica ovsenega mleka; zavremo vodo in mleko, solimo, dodajamo koruzni zdrob, postopoma in z metlico nenehno mešamo; dodamo mix semen - po želji; kuhamo še 2-3 minuti, z nenehnim mešanjem), kuhano daš v poljuben kalup, pustiš, da se v kalupu ohladi in serviraš poljubne oblike. Zraven postrežeš še rukolo. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Muffini

Zakaj se pozabite smejati?

Pita sirnica