''La banda'' - torta prijateljstva ...

Ta objava je nekaj posebnega, polna spominov in prijatelju, bratu posvečena. Vem da si z nami, pa čeprav je vse okoli preveč tiho in mi nihče na uho zanalašč ne ''galami''. Ampak veš kaj, vsi tvoji signali, ki nam jih pošiljaš, vsak dan, so res zaznavni in naj se ti tako zahvalim.

Študentsko delo...lahko bi bilo monotono, napeto, a zaradi tebe je človek nasmejan ostal. Bil si sonce, bil si srce, bil si duša kolektiva, iz tebe je sevala ena sama pozitiva. Bili smo the best team, Halid-Janez team.
Tvoj slavnostni prihod na ''šiht'' izgledal je takole – prišel si hitro in udarno kot burja. Prihoda nisi mogel spregledati, saj ga je spremljal tvoj širok nasmeh…sledil pa je standarden pozdrav, iz globine pljuč podan: ''ki ste banda!''
Pizza in torta bili sta ljubav tvoja. Vedno si pravil ''sam da smo zdravi'', zato sem se odločila, da presno, zdravo torto pripravim in jo po tvojem pozdravu poimenujem, naj se ''LA BANDA'' imenuje. 
...

Dragi moji, zame hrana ni uteha, je potreba in sreča. Hrana lahko obudi spomine, saj druženje za mizo, ob kozarcu vina in sproščeni atmosferi, dobre debate odpira…hrana ne hrani zgolj naše želodce, ampak tudi v dušo prodira. Predstavljam vam še en moj recept, katerega bo vesel vsak sladkosned. 

…za temelje potrebujemo:
*2 skodelici indijskih oreščkov – približno 300 g (preden se lotiš dela jih namakaj vsaj 6 ur ali celo noč), *1 skodelico mandljev – približno 150 g, *1 jedilno žlico medu (ali agavin sirup, javorjev sirup), *20 razkoščičenih datljev, *3-4 žlice kokosovega olja (naj bo na sobni temperaturi, tekoče je lažje za pripravo);







- sestavine daš v sekljalnik/blender, naj se dobro pomešajo in povežejo. Dobljeno zmes daš v pekač in jo enakomerno razporediš. Pekač daš v hladilnik/skrinjo, da se zmes strdi.





…zlata sredina:

Potrebuješ: *2 zrela manga, *2 manjši banani, zreli, *50 g indijskih oreščkov in 50 g mandljev, *50 g kokosove moke, *3  dcl kokosovega mleka iz pločevinke, *med ali dr. sladilo (2 žlici), *limonin sok (iz polovičke limone), *agar agar (nadomestek je navadna želatina, a s to torta ni več presna), *3-4 žlice kokosovega olja, *malo cimeta (po želji);  
-       
            Ponovno daš vse sestavine v blender, razen agar agar! 







-         - Tega pripraviš posebej, navodila so zmeraj priložena k embalaži in se jih drži!
-         - Če se agar malo strdi (in ga je težje povezati z ostalimi sestavinami), brez zadržkov vzameš palični mešalnik, da dobiš gladko zmes (še vedno bo tekstura prava).
-        -  Zlato sredino preliješ čez temelje, naj bo enakomerno! :) Pekač daš v hladilnik, lahko tudi v skrinjo (jaz sem). :) 





…prišli smo do vrha:
-          Na pari stopiš (belo) čokolado, vmes dodaš malo vode, če je pregosta. Ohladiš. Poliješ čez zlato sredino in hitro spet na hladno. Ko se čokolada strdi začneš z okraševanjem.

-          Jaz sem uporabila jagode in kokosov čips. Naj dela domišljija! 
      Mmm, kako je dobra! :) 













Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Muffini

Zakaj se pozabite smejati?

Naj starostniki ne bodo breme ...