Pizza Spajalica

Sem največji ''pizza lover''. 


Lahko jo pripraviš na 1001 način, ne zahteva perfekcije in težkih, napornih priprav, okuse prilagajaš - odstraniš, kar ne maraš, dodaš kar želiš ter med in po vsakem zalogaju srečen ostajaš.  

Sem pristaš zdravih obrokov, tudi cvetačno testo je dobro, ampak pizza naj ostane pizza, ne boj se..dodaj moko! :) 












Moja pizza se imenuje "pizza spajalica", pa naj vam povem zakaj. Bil je marec, prišlo je par zoprnih dni zapored, fizično počutje je bilo ok, a kaj ko glava ni želela dati nekaterih misli na off. Pa sem se odločila organizirati ladies night, da odženem slabo voljo daleč stran. 

Glavni akter večera bila je pizza, moja ''pizza spajalica''. Napolnila je moje baterije, seveda so temu dosti doprinesle tudi moje "dekline". Pa še eno sporočilce privabila je pizza tisti večer in od takrat moj svet le še bolj je vesel (pizza zna biti pot do srca, iskreno vam povem, res zna).
Moram priznati, da je faktor združevanja, vračanja energije ... joj, koliko dobrih lastnosti ima, pa tako na easy se jo pripraviti da. Zato hitro organizirajte družaben večer, delajte kar vas osrečuje, pripravite pizzo, čas svojim najdražjim posvetite, aja! pa še to..pivce za živce si odprite. <3 

 
Sestavine za testo (vegansko), prvo plast: 
*3 skodelice navadne moke
*1 skodelica polnozrnate ali kakšne druge moke
*2 žlički soli
*vrečka in pol suhega kvasa (približno 4 žličke) 
*8 žličk olja (jaz dam 4 žličke navadnega olivnega in 4      žličke pikantnega olivnega) 
*skodelica in pol tople vode 
*2 žlički lanenih semen
*pest različnih semen 
*zelišča, začimbe po želji

- potrebuješ veliko posodo kamor ''namečeš'' vse sestavine, mešaš, mesiš, dodajaš moko po potrebi, naoljiš roke po potrebi...naj bo puhasto in gladko. Testo ne rabi vzhajat! :) 

- Jaz iz testa oblikujem več pizz, kot je to počela moja babi. Pa še priročnejše so za kakšne piknik ali party variante. :)  

Sestavine za marinado, drugo plast (tudi vegansko): 
... potrebuješ ->
*par strokov česna
*olivno olje
*suhe ali sveže začimbe
*domačo paradižnikovo mezgo, brez zadržkov lahko uporabiš konzervo narezanih paradižnikov ali dve, kečap - priporočam Čili Pipp (domač kečap z medom, noro dober, preverjeno) (po želji) 
*žlička sladkorja
*žlička soli 

- na olivnem olju prepražiš česen, dodaš mezgo, začimbe, sladkor, sol...na srednjem ognju pražiš par minut, da se okusi povežejo. Odstaviš. Ohladiš. In je že nared za ''premaz'' testa. :) 

Sestavine za tretjo plast: *po želji! :) 
Naj dela domišljija, lahko je vegetarijanska, veganska, mesna, sirna, tunina, morska; 
Ne pozabi na razno zelenjavo (jaz najrajši uporabim bučke, papriko, češnjev paradižnik, rukolo in čebulo); začimbe; razne prelive; suhe paradižnike; olive; jajčka; 
*dragi moji vegani: veganski sir, tofu, sejtan, soja, gorčica, itd. 

Ko vse sestavine sestaviš, spojiš: 
*Pekač premaži z oljem ali ga obloži s peki papirjem. Pečeš v predhodno segreti pečici, približno 30 do 35 minut (odvisno od pečice), na 200°C. 

DOBER TEK! 





 




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Muffini

Zakaj se pozabite smejati?

Pita sirnica